4 ‘duurdere’ musthaves voor DIY en paperlovers

(Deze post heeft officieel de lelijkste titel ooit.)

Ik krijg af en toe wat vragen over producten/materialen/zelf in te vullen die ik gebruik. Dus leek het me een tof idee mijn favorieten/aanraders met jullie de delen. Vandaag de duurdere musthaves voor zij die ‘knutselen’ (ik vind dat zo een vreselijk woord!) ook serieus nemen en creatief bezig zijn als welbestede tijd beschouwen.

1. De labelmaker

Deze labelmaker van Artemio kreeg ik cadeau en verkopen ze bij Pipoos. Ik zou hem vaker moeten gebruiken want hij heeft zijn geld nog niet opgebracht (hij kostte zo’n €30). Ik denk dat ik er een beetje te zuinig mee ben, maar hij is absoluut een aanrader. Persoonlijk vind ik €30 best duur + denk eraan dat je ook nog vullingen nodig hebt. Die worden vaak in pakjes van vijf verkocht, dus je hebt wel meteen meerdere kleurtjes. Tegenwoordig vind je bij HEMA een goedkopere variant: zo’n €20.

+++ leuk op cadeaus mee op te fleuren, fotoalbums mee vol te plakken en kaartjes mee te versieren

2. Posca stiften

(Voor alle duidelijkheid: dit zijn stiften waarmee je op glas kunt tekenen.) Ik ontdekte het fenomeen van Posca tijdens The Big Window Walk van The Big Draw, een tekenfestival dat vorig jaar in Antwerpen plaatsvond. Het concept: jonge tekenaars/kunstenaars versierden – met stiften van Posca, jawel – de etalages en ruiten van verschillende winkels en woningen. Er was een uitgestippelde route zodat je alle kunstwerken kon aanschouwen. Toen ik de route deed waren enkele etalages nog in ‘opbouw’. Ik ging haastig op zoek naar deze stiften want ik moest(!) ze echt hebben. Ook de stiften behoren tot de duurdere stukken uit mijn collectie. Ik kocht ze bij De Wieuw, een gigantische winkel in Antwerpen vol professioneel teken- en schildermateriaal. De dunne kostte iets van een €6, de dikke 8. Maar ze zijn echt well loved.

+++ super handig, makkelijk van glas te verwijderen, ik hou van wit

3. Cut outs

Ik weet niet wat de ‘officiële’ naam is, maar ik noem het cut outs. Ik kan me niet meer precies herinneren hoeveel deze ronde kostte die ik heb, maar ik vind het altijd een investering (oké, nu klinkt het echt alsof het super duur is, maar dat valt dan toch wel best mee). De hele kleintjes zijn altijd super goedkoop en vind je ook vaak bij winkels als Action. Maar van zodra je voor een iets groter maatje gaat, stijgt de prijs al snel. Ik wacht op de dag dat er een grote rond (diameter 9cm) uit de lucht komt vallen. Die zou ik dan gebruiken om foto’s te verknippen in cirkels voor scrapbooklay-outs.

+++ who doesn’t like perfecte cirkels?, verkrijgbaar in duizend vormen

4. Ecoline

(Ecoline is vloeibare water-/aquarelverf.) Ik weet niet of ik ooit een manier zal vinden om mijn liefde voor ecoline te uiten. Zelf heb ik een box met tien kleuren, maar zoals dat gaat met alle goede verfmerken zijn alle kleuren van de regenboog beschikbaar. In de meeste goede hobbywinkels verkopen ze de box (ongeveer €20) of aparte potjes (€2,5). De mijne komt uit de kelder van mijn grootouders en was ooit van mijn nonkeltje, maar weinig gebruikt. Mijn (o)ma wou ze weggooien omdat niemand er iets mee deed. Ze zijn echt (stok)oud maar doen het nog prima en stinken niet. Dus ga maar eens zoeken in de kelder van je oma.

+++ zo fijn om mee te schilderen, fotolay-outs mee te versieren of een wit blad een mooie achtergrond/ondertoon te geven

Wat zijn jouw musthaves?

Advertenties
4 ‘duurdere’ musthaves voor DIY en paperlovers

3 gedachtes over “4 ‘duurdere’ musthaves voor DIY en paperlovers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s