Mijn zomer

De zomer – en daarmee bedoel ik de vakantie en niet ‘een periode van het jaar waarin het warm hoort te zijn’ – staat voor de deur. Driewerf hoera! Ieder jaar plan ik in mijn hoofd tal van dingen. Om ze vervolgens niet te doen. De oplossing: een lijstje maken. Omdat ik niet meteen wil overdrijven en plaats wil laten voor spontaniteit zijn dit de 10 dingen die ik deze zomer wil doen.

1. Iets koken uit het boek (Mijn 200 klassiekers) van Jeroen Meus dat ik met Kerstmis kreeg maar nog steeds niets uit heb klaargemaakt – shame on me.

 IMG_4660[1] IMG_2421

2. Naar Amsterdam of Rotterdam gaan. Ik ben al in beide steden geweest maar zou nog eens graag terug gaan. In het geval van Amsterdam om de Matisse-collectie in het Stedelijk te gaan bewonderen. In het geval van Rotterdam om Café Cosmétique te plunderen. Naar het schijnt hebben ze daar producten – een overvloed aan kaarsen dus – van Bath & Body Works. Mijn neusgaten beginnen spontaan te flapperen. Oh, en de markthal in Rotterdam, want die want vorig jaar nog net niet open toen ik er was. In beide gevallen zou ik dan ook gaan ontbijten bij Bagels & Beans – beste ontbijt E V E R.

3. Een superspannend, supercreatief project(je) “lanceren”. Waarover later meer.

4. Sushi eten want believe it or not, ik heb nog nooit sushi gegeten. Goed idee? Ik heb zo het gevoel dat ik een (financieel) ongezonde lust ga creëren, aangezien ik wel graag vis eet. But, it has to be done.

5. Veel wandelen. Met wandelstokken en al.

IMG_4661[1] IMG_4331[1]

6. Boeken lezen. Ik lees eigenlijk ongeveer het hele jaar door – met af en toe een tussenpauze als het wat te druk is voor school of als ik verplicht boeken moet lezen voor school. Maar in de zomer heb ik daar dus geen last van en maak ik er graag tijd voor. Op mijn readinglist deze zomer: El amor en los tiempos del cólera en Cien años de soledad, beide geschreven door Gabriel García Márquez. Deze twee Spaanse boeken dus – naast hopelijk tal van andere Nederlands- en Engelstalige boeken – omdat mijn Spaans nu, na drie jaar studeren zijn hoogtepunt bereikt.

7. Geheel verdergaande in het Spaantalige thema: een piñata maken. Dit is een van de dingen die ik altijd plan, maar nooit echt doe.

8. Rommelmarkten, als werkwoord. Ook iets wat ik ieder jaar plan en meestal maar één keer doe. In Genk is er iedere zondagvoormiddag een gigantische rommelmarkt, dus.. Allen daarheen. De zomer is trouwens de periode van het jaar waarin ik mijn platencollectie uitbreid. Lang leve vinyl!

IMG_3585 IMG_4644[1]

9. Mijn fotoalbums bijwerken. Het vervelende deel: alles foto’s selecteren en uploaden, wachten tot de postbode ze brengt en ze min of meer chronologisch sorteren. Het fijne deel: alle foto’s – eigenhandig – voorzien van vier fotoklevers en ze zodanig op het papier drukken dat je vingerafdrukken erin staan. Heerlijk.

10. Soldenshoppen! Because, why not? Ik probeer ook altijd vooruitziend te zijn – oké, nee dat lukt niet altijd maar toch – en dingen te kopen die niet ‘te’ zomers zijn. Met andere woorden, dingen die ik in de herst of zelfs winter ook nog kan aandoen. Want ja, ook in juli hangen er truien, hemden en lange broeken in de rekken.

Nu ben ik – net als jullie(?) – heel benieuwd hoeveel dingen ik echt ga doen. I’ll keep you updated.

Advertenties
Mijn zomer

22 gedachtes over “Mijn zomer

 1. Haha, dat kookboek van Jeroen Meus heb ik ook al een tijdje, maar heb er nog niets uit gemaakt behalve 4 keer de brownies (die echt een aanrader zijn trouwens!) Dat wil ik dus ook meer beginnen doen 😉 En boeken lezen, dat ook trouwens, de zomer is daar echt ideaal voor.
  Ik ben benieuwd naar je creatief projectje trouwens! 😀
  x, Lena

  Liked by 1 persoon

 2. Elise zegt:

  Oh ik maak ook altijd zo’n lijstjes van dingen die ik wil doen! Tijdens de examens kan ik altijd honderd-en-één dingen bedenken maar tijdens de vakantie verval ik wel eens in niksdoen. Leuk lijstje, en als je brownies gaat maken, je mag er altijd een extra bakken 😉

  xo Elise

  Liked by 1 persoon

 3. […]  Mijn zomer bestaat uit 10 to-do’s en wat spontaniteit. Dit is update één.Na een weekje ‘zomer’ is nummer 1 van mijn lijstje – koken uit het boek van Jeroen Meus – al werkelijkheid geworden. Ondanks de aanrader van Lena om de brownies te maken – die ik zeker nog ga proberen – heb ik vandaag spaghetti carbonara met asperges en zeekraal klaargemaakt. Omdat ik niet weet hoe het zit met Jeroens auteurrecht etc: hier het recept. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s