“De tijd van uw leven”

Het studentenleven wordt door veel mensen – die niet meer studeren – bestempeld als “de tijd van uw leven”. Aangezien ik nog studeer, kan ik daar dus niet over oordelen omdat ik niet weet wat erna komt. Stiekem hoop ik wel dat de tijd die erna komt ook de moeite is want.. mijn derde jaar als student zit er bijna op. Insert happy + sad face emoji here.

Sienderella

Onze opleiding (toegepaste taalkunde) geeft de mogelijkheid tot het aansluitend volgen van 4 masters – ik bespaar u de details over toekomstkeuzes, studiepunten en keuzevakken. Met als gevolg: mijn vriendinnen en ik (met uitzondering van Babs die mij op mijn journalistiek avontuur gaat vergezellen) hebben deze week onze laatste lessen samen gehad.

Drie jaar geleden had ik geen idee waar ik aan begon. Nu weet ik niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen (lees: hoe ik het heb volgehouden). Dit waren officieel – of toch dat ik mij kan herinneren – de snelste jaren van mijn leven. De jaren waarin ik het hardst gelachen én getwijfeld heb. De jaren waarin strangers best friends werden en waarin ik diepvriesmaaltijden echt ging appreciëren – en de kookkunsten van Kaat.

Sienderella

In de afgelopen drie jaar ben ik tot meerdere inzichten gekomen. Vuile keukens zijn niet aangenaam. Planten hebben water nodig. Ik verlies miljoenen haren per dag. Het openbaar vervoer in Vlaanderen trekt op niets. Zondagavonden zijn het fijnst in de zetel, thuis. Je kan milieubesparend leven door maar een keer per week de afwas te doen. Niet naar de les gaan is een optie. Ik schrijf graag. Beter een goede buur dan een verre vriend. Mijn vriendinnen zijn de allerbeste. Het leven is goed.

Sienderella

Er zijn ook dingen die ik nog niet weet – waar ik waarschijnlijk nooit achter zal komen. Dergelijke filosofische hersenspinsels bewaar ik voor het examen van RZL. De komende weken worden niet de tijd van mijn leven. But, you know, wat moet dat moet. En dan wat motiverende peptalk om af te sluiten. You can do this. Go go go. Never give up. (Succes allemaal!)

“De tijd van uw leven”

11 gedachtes over ““De tijd van uw leven”

  1. Toen ik nog studeerde beweerde mijn beste vriend ook steeds dat het ‘de beste tijd van ons leven’ was. Dat zorgde voor enkele pittige discussies… Ik had altijd zoiets van ‘hoe kan je dat nu weten’ maar ik sznk s gelijk geven, bijna drie jaar nadat ik afgestudeerd ben denk ik af en toe met weemoed terug aan mijn studententijd met beperkte verantwoordelijkheden… zucht… Ok er was examenstress maar dat was de enige stress.:-)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s