DIY clutch

DSC_0131

DSC_0134

DSC_0136

DSC_0144

Er zijn een paar dingen waar vrouwen nooit genoeg van kunnen hebben: schoenen, chocolade.. en tassen. Aangezien schoenen en chocolade moeilijk zelf te maken zijn, ging ik voor een DIY clutch (gezien op a pair and a spare). En ook eenvoudige 5-stappenplannen.

De benodigdheden:
– een lat
– een schaar
– een potlood
– een stukje leer (of een of andere dikke stof)
– een gaatjestang (het afschuwelijk blauwe voorwerp in een van onderstaande foto’s)
– enkele paperclips
– een paar meter veter

Het 5-stappenplan naar een nieuwe handtas:
1. Knip het stukje leer tot je een lapje hebt van ongeveer 40 x 60 cm. Je kan ook kleiner gaan – als in 30 x 60 cm – want de mijne is nogal breed uitgevallen. Probeer zo recht mogelijk te knippen zodat de randen mooi over elkaar komen te liggen.

2. Plooi het lapje in twee, volledig over elkaar en maak het vast met paperclips.

3. Leg het lapje met de opening naar boven en knip nu aan beide kanten – links en rechts dus – een rij gaatjes met de tang. Ik heb aan beide kanten 16 gaatjes gemaakt. Dit dus over 30 cm aangezien de lap dubbel gevouwen is.

4. Knip stukjes van ongeveer 30 cm veter. Plooi de veter dubbel en rijg ze door de gaatjes (zoals te zien is in de laatste foto). Je hebt 9 Γ  10 meter nodig dan, maar dit kan natuurlijk variΓ«ren als je langere stukken wil gebruiken of meer gaatjes knipt.

5. Plooi het stuk leer op ongeveer 1/3 (zoals te zien is in bovenstaande foto’s).

IMG_4207[1] IMG_4208[1] IMG_4211[1] IMG_4212[1] IMG_4215[1]Β IMG_4218[1]

Special thanks to
Mijn mama, die alles voor me uitrekent.
Mijn papa, voor het hebben van zo’n lelijke tevens handige tang.
Mister science, voor het maken van de foto’s

Advertenties
DIY clutch

3 gedachtes over “DIY clutch

  1. […] Volgende week zondag is het moederdag – voor zij die het in de maand mei vieren. Het was nog maar net Kerstmis en toen wist je ook al niet wat je haar als cadeau kon geven? Ik stel voor.. kaarsen (volgens mij is echt iedere vrouw daar blij mee) of een andere optie die redelijk safe is.. een handtas! […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s