The Carrie Diaries

Paasvakantie. Ik plan niets. (Mede mogelijk gemaakt door mijn bachelorpaper.) ‘Plots’ word ik afgeleid door een serie die al meer dan een jaar online staat – en me nooit eerder was opgevallen: The Carrie Diaries. (Een paper schrijven doet tal van dingen duizend keer interessanter lijken dan normaal.) Dus ik begin met de pilot. Vijf dagen en twee seizoenen later – in totaal 26 aflevering – voel ik de urge om high waisted rokken, kleurrijke handtassen en notebooks te kopen. Oeps!

8416711010_c7252b3142_o

We kijken naar de tienerversie van Carrie Bradshaw voor ze haar beroemde Sex and the City-column schrijft en droomt van een exciting leven in Manhatten als journalist. Er zijn amper computers en draagbare telefoons – ook wel een mobilofoons genoemd door een van mijn docentenΒ – zijn zo lomp en lelijk dat je er geen wilt. Ze verkiest haar notitieboeken boven typemachines: never goes out of style.

Ook: alle mooie kettingen, echte telefoons(!), tijdschriften zo groot als kranten, het gsm-loos bestaan, New York, de 80’s en hilarisch herkenbare ‘zusterliefde’. Hoeveel redenen kunnen er zijn om een serie leuk te vinden? En: no brain needed. Een belangrijk pluspunt in het geval van uitstelgedrag.

Ik kijk niet veel series, maar als ik kijk.. Ik stel alles zo lang mogelijk uit zodat ik zo veel mogelijk afleveringen achter elkaar kan kijken. Fout, I know. Dan nu het goede nieuws: na het bingewatchen van een serie moet ik altijd even ‘afkicken’ dus nu kan ik meer weer op andere – ‘belangrijke’ – dingen concentreren. Hello paper!

8385086172_febc3aa675_o

Foto’s: Flickr

Advertenties
The Carrie Diaries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s